Dit is volgens De Telegraaf de eerste keeper van Oranje tijdens het EK

Dit is volgens De Telegraaf de eerste keeper van Oranje tijdens het EK
4 juni om 23:20

De Telegraaf verwacht dat alles erop wijst dat Bart Verbruggen de eerste doelman van Oranje wordt. De krant verwacht dat Justin Bijlow en Mark Flekken het tijdens het eindtoernooi moeten doen met een reserveplek. 

Eerder liet Koeman al weten dat de keeper die in de oefeninterlands tegen Canada en Ijlsland onder de lat zal staan zijn eerste keus is. De Telegraaf weet het na de eerste trainingsweek van Oranje zeker en verwacht dat Verbruggen de goalie zal zijn tijdens de laatste oefenwedstrijden. 

Oud-doelman Ronald Waterreus kent in de krant ook geen enkele twijfel. "Ik kan me absoluut niet voorstellen dat Verbruggen niet de eerste keeper gaat zijn op het EK", aldus Waterreus "Ik kan echt geen enkele reden verzinnen waarom Koeman een andere keuze zou maken. De bondscoach heeft er natuurlijk al eerder iets over gezegd en sindsdien is Bart alleen maar beter gaan keepen. Zoals hij heeft gekeept tegen Duitsland, is wat je als bondscoach wil zien. Wat mij betreft is de vraag wie de eerste keeper wordt dus niet zo spannend."

"Met Verbruggen heeft Oranje weer een keeper die voor een langere periode voor stabiliteit onder de lat kan zorgen", vervolgt de oud-doelman. "Toen Justin Bijlow geweldig debuteerde tegen Noorwegen, dacht je ook dat daar de keeper voor de komende jaren van het Nederlands elftal stond. Alleen heeft die jongen veel met blessureproblemen te maken gekregen. Als Verbruggen daarvan gevrijwaard blijft, dan zie ik in hem voor een langere periode de keeper van Oranje. Hij heeft het hele pakket, is een allround doelman."