'De Ligt en Mazraoui mogen samen met vier anderen vertrekken bij Bayern München'

'De Ligt en Mazraoui mogen samen met vier anderen vertrekken bij Bayern München'
7 juni om 19:08
Laatste update: 7 juni om 19:11

Een flink aantal spelers mag deze zomer vertrekken bij Bayern München. Onder hen bevinden zich Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, zo meldt Sky Sports-journalist Florian Plettenberg. Wanneer er een aanvaardbaar bedrag wordt geboden, is een vertrek bespreekbaar.

Behalve De Ligt en Mazraoui staan ook Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Kingsley Coman en Serge Gnabry op een lijst van potentiële uitgaande transfers. Trainer Vincent Kompany zou die na zijn komst vrijwel direct hebben opgesteld. Bayern heeft tot dusver nog geen biedingen ontvangen.

Tegenover het mogelijke vertrek van het zestal staat ook de nadrukkelijke interesse in João Palhinha van Fulham. Bayern zou naar verluidt een bedrag van ongeveer 40 à 45 miljoen willen overmaken voor de Portugese middenvelder, die tijdens het EK in actie zal komen.

De Ligt speelt sinds de zomer van 2022 voor Bayern München, dat destijds 67 miljoen euro voor hem betaalde aan Juventus. Onder trainer Thomas Tuchel kwam hij in het afgelopen seizoen 22 keer in actie in de Bundesliga. Mazraoui kwam in diezelfde zomer over van Ajax en speelde in 2023/2024 negentien competitiewedstrijden.