'Simons gewild in Europa: Bayern wil doorpakken en is bereid om te huren'

'Simons gewild in Europa: Bayern wil doorpakken en is bereid om te huren'

4 juni om 12:08

Bayern München gaat deze zomer zijn best doen om Xavi Simons naar de Allianz Arena te halen. Dat meldt onder meer Fabrizio Romano. Sportief voorzitter Max Eberl kent de Nederlander goed vanuit zijn tijd bij RB Leipzig en lijkt bereid om door te pakken.

Simons staat nog tot medio 2027 onder contract bij Paris Saint-Germain, dat hem deze zomer niet definitief wil laten gaan. Een huurperiode behoort wel tot de mogelijkheden, net als afgelopen seizoen. Toen slaagde Eberl erin om Simons naar Leipzig te halen, iets wat hij nu bij Bayern lijkt te willen doen.

Bayern heeft sterke concurrentie in een mogelijke huurtransfer van de 13-voudig Oranje-international. Zo wil Leipzig hem maar wat graag nog een jaar inlijven en zijn ook andere Europese grootmachten in de race.

Simons gaat zijn besluit waarschijnlijk pas na het EK maken. Eerder gaf hij aan dat hij zich eerst wil focussen op prestaties met Oranje.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!