Strafzaak aan zijn broek: hierdoor ontbreekt uitblinker Gudmundsson tegen Oranje

Hhierdoor ontbreekt uitblinker Gudmundsson tegen Oranje
10 juni om 14:15
Laatste update: 10 juni om 14:21

Het Nederlands elftal speelt vanavond de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland. Bij de tegenstander ontbreekt de grote uitblinker Albert Gudmundsson vanwege een strafzaak die tegen hem loopt. VoetbalNieuws legt je de situatie uit!

De naam Gudmundsson zal bij het Nederlandse publiek nog wel een belletje doen rinkelen. De aanvaller speelde in het verleden namelijk in de Eredivisie bij sc Heerenveen, AZ en PSV. Tegenwoordig is de IJslander actief bij Genoa, waar hij de afgelopen twee seizoenen goed was voor 25 doelpunten. Ook voor zijn land IJsland is Gudmundsson een belangrijke speler, maar het oefenduel met Nederland moet hij gedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Gudmundsson werd vorig jaar beschuldigd van seksueel misbruik en werd daardoor disciplinair geschorst. Uiteindelijk werd de zaak geseponeerd en kon hij weer interlands gaan spelen, tot de vrouw in kwestie in hoger beroep ging. De aanvaller is daardoor opnieuw geschorst en komt deze interlandperiode niet in actie. Gudmundsson heeft tot op heden altijd ontkent dat er iets gebeurd is.