Dit zegt Sadilek over zijn afwezigheid bij het EK door een skelterongeval

Dit zegt Sadilek over zijn afwezigheid bij het EK door een skelterongeval
11 juni om 22:00

Michal Sadílek heeft op X zijn spijt betuigd voor het missen van het EK voetbal met Tsjechië. De middenvelder blesseerde zich een aantal dagen geleden door een val met een skelter. Dit leverde de speler een snijwond aan zijn scheenbeen op, waardoor hij het toernooi moet missen. 

Sadílek laat op X weten dat hij het zichzelf kwalijk neemt dat hij het EK moet missen. "Ik heb een fout gemaakt die ik niet meer ongedaan kan maken. Ik heb het team verzwakt", schrijft de speler van FC Twente.

Tsjechië won maandag zonder Sadílek met 2-1 van Noord-Macedonië. "Ze hebben mij geraakt door mijn shirt te tonen voor de oefeninterland tegen Noord-Macedonië. Ik kijk ernaar uit om weer op het veld te staan en zal voor het team duimen op het EK."

De Tsjechische bond liet eerder weten dat de middenvelder het EK moest missen door een fietsongeval. Later werd duidelijk dat Sadílek een beenwond heeft opgelopen toen hij op zijn vrije dag van een bergtop racete op een skelter. Deze vrijetijdsbesteding ging zodanig mis dat de Twente-speler het eindtoernooi moet missen.