Bayern München wil Matthijs de Ligt verkopen

De Ligt onderweg naar United: om deze redenen wil Bayern de Nederlander verkopen

12 augustus om 08:15
Laatste update: 12 augustus om 07:41

Bayern München neemt, als wij de media moeten geloven, zeer binnenkort afscheid van Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen veel in actie voor Der Rekordmeister, maar toch wil de club de mandekker door opvallende redenen van de hand doen. VoetbalNieuws.nl legt je deze redenen uit.

De nieuwe coach, Vincent Kompany, verkiest Dayot Upamecano boven De Ligt. Daarnaast wil Bayern inkomsten genereren en besparen op de loonkosten. Florian Plettenberg van Sky Sport noemt twee redenen waarom Bayern van De Ligt af wil. Allereerst wil de club geld verdienen met de verkoop. De Ligt, die momenteel 24 jaar oud is, heeft een hoge marktwaarde. Ten tweede wil Bayern de loonkosten verlagen. De Ligt verdient een flink salaris en heeft een contract tot medio 2027.

Toch is Bayern wel op zoek naar mogelijke opvolgers. Zo wordt er gekeken naar Jonathan Tah en Levi Colwill. Tah speelt momenteel bij Bayer Leverkusen en heeft nog een contract tot de zomer van 2025. Colwill, die afgelopen seizoen 32 officiële wedstrijden speelde voor Chelsea, heeft een marktwaarde van vijftig miljoen euro.

Afgelopen seizoen speelde De Ligt 22 wedstrijden in de Bundesliga onder Thomas Tuchel. Hij startte zestien keer in de basis en viel zes keer in. De Nederlander heeft momenteel een transferwaarde van 65 miljoen en dus is het wachten op de volgende topclub die de voormalig Ajacied over zal nemen. Zijn toekomst zou een vervolg kunnen krijgen in Engeland. De naam van De Ligt wordt inmiddels besproken op de burelen van Manchester United. Inmiddels is bekend dat De Ligt graag verkast naar de Engelse grootmacht. Zowel De Ligt als Noussair Mazraoui lijken de komende dagen definitief de overstap naar Manchester United te maken.