Waarom Koeman ervoor koos om Maatsen als enige Oranje-vervanger op te roepen

Waarom Koeman ervoor koos om Maatsen als enige Oranje-vervanger op te roepen

12 juni om 11:13

Ian Maatsen is door Ronald Koeman bij de selectie gehaald omdat hij bij de voorselectie zat en nog in training was. Dat vertelt de bondscoach op de eerste persconferentie die hij in Duitsland heeft belegd.

Door het wegvallen van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong zijn er twee spelers minder in de selectie van Oranje. Koeman besloot om alleen Maatsen op te roepen en daar geeft hij nu tekst en uitleg over. 

"Het is duidelijk dat Ian op de voorselectie stond. Uiteindelijk hem in eerste instantie niet meegenomen omdat we andere spelers hebben voor die positie. Maar hij is multifunctioneel, en pas een week buiten activiteit. Anderen zijn al drie weken weg. Binnen deze 25 kunnen we alle kanten op."

"We spelen met drie middenvelders. We hebben er vijf”, vervolgt Koeman over de krapte. De bondscoach zal overwegen te schuiven. “En anders kunnen we nog iemand van voor een plekje terug zetten. En misschien ook wel iemand van achteren. Het zal nooit een excuus zijn, wat er ook gebeurt, om niet die 26e erbij te halen", besloot de bondscoach, die ook nog stelde dat hij de groepsdynamiek niet wilde veranderen met teveel extra nieuwe spelers.

Aannemelijk is dat Koeman met het laatste doelt op spelers als Xavi Simons, Cody Gakpo vanuit de aanval. Zij spelen bij hun club wel eens op het middenveld. Lutsharel Geertruida en Daley Blind zouden vanuit achteren op het middenveld kunnen spelen.