Dit zegt Ronald Koeman over de blessure van Frenkie de Jong bij Oranje

Koeman legt verantwoordelijkheid voor geblesseerd afhaken voor EK ook bij De Jong

12 juni om 11:39

Ronald Koeman heeft een gesprek gevoerd met Frenkie de Jong over het risico dat hij zowel zelf als FC Barcelona heeft genomen met zijn enkel. De bondscoach wilde er niet te veel over kwijt, maar liet wel doorschemeren dat hij zijn middenvelder wellicht iets verwijt.

Koeman zag De Jong maandag nog wegvallen bij het Nederlands elftal. Na afloop van het van IJsland gewonnen oefenduel liet de bondscoach duidelijk merken dat Barcelona te veel risico heeft genomen met de controleur. Koeman kijkt ook kritisch naar De Jong.

"Ik heb de risicofactor als clubcoach altijd goed kunnen inschatten, maar het ligt ook bij de speler", aldus Koeman op de persconferentie. "Daar heb ik ook met Frenkie over gesproken. Ik heb er geen spijt van, maar ik ben er ook wel weer klaar mee. Verder ga ik er niet op in, omdat ik er met Frenkie over heb gesproken. Dat is tussen ons."

Naast De Jong viel ook Teun Koopmeiners weg. De aanvallende middenvelder van Atalanta liep zijn blessure plots op. De Jong was herstellende van de enkel, maar het bleek dat hij geen rol van betekenis zou kunnen spelen op het komende EK.