Messi spreekt zich uit over zijn toekomst: bij deze club denkt hij te stoppen

Lionel Messi over zijn toekomst
12 juni om 19:35

Lionel Messi wil nog niet van ophouden weten. De Argentijn is momenteel in de voorbereiding op de Copa América en is nog niet van plan zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Wat zegt Messi over zijn toekomst? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Argentinië zal komende zomer terwijl het Europees Kampioenschap in volle gang is op zoek gaan naar wederom de eindoverwinning in de Copa América. Voor Messi zal het toernooi plaatsvinden op bekende grond, want sinds zijn vertrek uit Europa is de aanvaller actief bij Inter Miami CF in de Major League Soccer van de Verenigde Staten. De 36-jarige is niet meer de jongste, maar stoppen met voetballen denkt Messi nog niet aan.

Wat zegt Messi over zijn toekomst?

'Ik ben nog lang niet klaar om te stoppen met voetballen. Ik hou van het spelletje. Maar een transfer komt er niet meer. Inter Miami is mijn laatste club. Dat kan ik hier bevestigen', antwoordde Messi bij ESPN op de vraag of Inter Miami CF zijn laatste club uit zijn carrière zou zijn. Zijn contract loopt tot de laatste dag van het kalenderjaar van 2025 en daarmee heeft hij nog een verbintenis van iets langer dan één jaar. 

De Argentijn koos ervoor om te vertrekken bij PSG en Europa achter zich te laten. Het winnen van het WK met Argentinië in 2022 heeft hem daarbij geholpen blijkt uit het interview. 'Het was een moeilijke stap om Europa te verlaten om hierheen te komen. Het hielp om wereldkampioen te zijn en om de dingen ook op een andere manier te bekijken. Maar ik denk er niet over na, ik probeer van de dingen te genieten. Daarom geniet ik veel meer van alles omdat ik me ervan bewust ben dat ik steeds minder tijd over heb en dat ik het naar mijn zin heb.'

Het voetballen zelf is dan ook nog altijd hetgeen wat Messi het liefste doet. 'Ik hou van voetballen. Ik doe dit al mijn hele leven. Het is mijn passie. Ik geniet van de trainingen, de wedstrijden. En ergens voel ik ook de angst dat er een keer een einde aan komt.'

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!