Brobbey vertelt over hamstringblessure: 'Ik weet eigenlijk niet hoe het is'

Brobbey vertelt over hamstringblessure: 'Ik weet eigenlijk niet hoe het is'

13 juni om 16:14

Brian Brobbey heeft zich voor het eerst uitgelaten over de status van zijn hamstring. De Oranje-spits verliet woensdagmiddag het trainingsveld in Wolfsburg, waarna men even met de billen kneep om te hopen dat er niets ernstigs aan de hand was. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij wat er precies gaande was.

"Ik gleed uit. De keren dat ik bij Ajax last had van mijn hamstring, was het anders. Nu was het ongelukkig. En daar baal ik van, want ik voel me verder hartstikke goed", aldus Brobbey, die donderdag niet meedeed met de training.

De Ajacied zag teamgenoten Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners in eerdere fases het trainingskamp verlaten en dus houdt de blessure ook zijn gemoederen bezig. "Die zit wel in mijn hoofd, ja. Ik weet niet hoe het is eerlijk gezegd. Vandaag wordt er een scan gemaakt. En daarna kijken we van dag tot dag, denk ik. Het voelt wel iets beter dan gisteren, maar het is wat stijfjes."

Oranje begint komende zondag aan het EK in Duitsland. Dan staat om 15.00 uur de eerste groepswedstrijd op het programma, in Hamburg tegen Polen. VoetbalNieuws.nl zal daar uiteraard live verslag van doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.