VI en ED: Flamingo wil zelf graag naar PSV, ook interesse uit Duitsland en België

VI en ED: Flamingo wil zelf graag naar PSV, ook interesse uit Duitsland en België
13 juni om 16:22

Ryan Flamingo heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV. De Eindhovenaren zijn met FC Utrecht al enige tijd in onderhandeling over de afkoopsom voor de verdediger. Hoewel er nog geen akkoord is bereikt, maakt PSV vorderingen. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

PSV moet tussen de acht en tien miljoen euro betalen voor Flamingo. Dat bedrag omvat vaste en variabele sommen. De gesprekken tussen beide clubs naderen een kritieke fase, maar een overeenkomst is er nog niet. Naast PSV tonen ook Club Brugge en RB Leipzig interesse in Flamingo.

De 21-jarige centrumverdediger alias controleur kende een uitstekend seizoen bij FC Utrecht. Hij trok de aandacht van PSV, dat hem ziet als een versterking voor zowel de verdediging als het middenveld. Flamingo begon zijn carrière bij Almere City en maakte een overstap naar Sassuolo, dat hem verhuurde aan Vitesse en vervolgens aan Utrecht. Daar groeide hij afgelopen seizoen uit tot een van de sleutelfiguren.

De situatie rond Flamingo is niet uniek voor PSV. De club is bezig met meerdere transfers, waaronder die van Jeremiah St. Juste, Couhaib Driouech en Sergiño Dest. Tot nu toe heeft dat echter nog niet geleid tot concrete resultaten. FC Utrecht, dat onlangs de optie tot koop op Flamingo lichtte, wacht af of andere clubs hun interesse in de komende weken concreet maken.