De Zerbi staat voor opvallende stap, ondanks interesse van verschillende topclubs

Update: De Zerbi tekent bij Franse topclub na periode bij Brighton

29 juni om 22:11
Laatste update: 29 juni om 22:11

Roberto De Zerbi staat op het punt een contract te tekenen bij Olympique Marseille. De club moet alleen nog zijn contract bij Brighton & Hove Albion afkopen. Zelf zou de trainer, die de afgelopen twee seizoen bij Brighton aan het roer stond, wel oren hebben naar een dienstverband bij de Franse club.

De Zerbi vertrok half mei bij Brighton & Hove Albion. Hij maakte veel indruk met zijn gedurfde speelstijl. Ondanks interesse van grote clubs als Bayern München en Manchester United, bleef een overstap naar een internationale topclub uit.

Volgens L'Equipe was De Zerbi nog in gesprek met Manchester United. De club uit Manchester koos echter voor een langere samenwerking met Erik ten Hag. Toen  kwam Marseille in beeld. De onderhandelingen met de Franse club gingen snel en de club wil snel duidelijkheid over wie er voor de groep staat volgend seizoen. De club ontving van Sérgio Conceição een afwijzing, waardoor De Zerbi een driejarig contract kreeg aangeboden.

Marseille greep afgelopen seizoen naast Europees voetbal. Onder interim-coach Jean-Louis Gasset eindigde de club op de achtste plaats in de Ligue 1. Met De Zerbi hoopt de club een stabiele en succesvolle toekomst tegemoet te gaan. De afkoopsom voor De Zerbi's contract bij Brighton is verlaagd van dertien naar zes miljoen euro.

Update: Olympique Marseille heeft bevestigd dat Roberto De Zerbi bij de club heeft getekend.