Borussia Dortmund en Mats Hummels gaan per direct uit elkaar

Na geen EK met Duitsland ook geen club meer: Hummels en Borussia Dortmund breken

14 juni om 13:06
Laatste update: 14 juni om 13:14

Borussia Dortmund en Mats Hummels gaan per direct uit elkaar. De speler trekt na een periode van 13 jaar verdeeld over twee perioden de deur achter zich dicht. Waar de toekomst van Hummels ligt, laat hij in het midden.

De voorbije dagen staken de geruchten al de kop op dat beide partijen uit elkaar zouden gaan. Dat heeft alles te maken met de kritiek die de speler aan het adres van trainer Edin Terzic gaf na afloop van de verloren Champions League-finale van Real Madrid. De geruchten zijn nu feiten geworden. Hummels en Dortmund-directeuren Lars Ricken en Sebastian Kehl zijn tot deze conclusie gekomen na een gesprek.

"Beste fans, mijn tijd in zwart-geel loopt nu ten einde na in totaal ruim 13 jaar", begint Hummels op de website van Dortmund. "Het was voor mij een enorme eer en vreugde om zo lang voor BVB te hebben gespeeld en deel uit te hebben gemaakt van de reis van de 13e plaats in januari 2008 naar wat Borussia Dortmund vandaag de dag is. Deze club met zijn fans is iets heel bijzonders - en voor mij veel meer dan dat."

Waar de toekomst van Hummels nu ligt, is niet bekend. De verdediger heeft alle tijd om uit te zoeken wat hij precies wil, want Duitsland-bondscoach Julian Nagelsmann doet geen beroep op hem tijdens het EK. De 34-jarige Hummels is transfervrij op te pikken.