Wie is Michel Aebischer, de uitblinker bij Zwitserland tegen Hongarije?

Wie is Michel Aebischer, de uitblinker bij Zwitserland tegen Hongarije?

15 juni om 15:59

Michel Aebischer, de Zwitserse middenvelder, liet zijn klasse zien door zowel te scoren als een assist te geven in de EK-wedstrijd tegen Hongarije. Zijn prestatie onderstreept zijn waarde voor het team. Maar wie is Aebischer precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Wie is Michel Aebischer?

Aebischer werd geboren op 6 januari 1997 in Freiburg im Üechtland, Zwitserland. Zijn carrière begon in de jeugdteams van FC Heitenried en FC Fribourg, voordat hij in 2013 toetrad tot de jeugdopleiding van BSC Young Boys. Daar ontwikkelde hij zich tot een getalenteerde middenvelder en maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal op 10 september 2016 tegen FC Luzern. Met Young Boys behaalde hij groot succes, waaronder vier Zwitserse landstitels en de Zwitserse beker in 2020.

In januari 2022 maakte Aebischer de overstap naar FC Bologna in de Italiaanse Serie A, aanvankelijk op huurbasis. Zijn solide optredens overtuigden de club om hem definitief over te nemen. Sindsdien is hij een vaste waarde geworden in het team van Thiago Motta. Zijn bijnaam 'L'equilibratore' (de balansbewaker) geeft aan hoe belangrijk hij is voor de stabiliteit en balans op het middenveld van Bologna.

Op internationaal niveau heeft Aebischer ook zijn stempel gedrukt. Hij debuteerde in 2019 voor het Zwitserse nationale team en heeft sindsdien regelmatig deelgenomen aan internationale toernooien. Met zijn bijdrage aan de kwalificatie van Zwitserland voor het WK 2022 in Qatar en zijn recente prestaties in de UEFA EURO 2024 kwalificatiewedstrijden, blijft hij een sleutelspeler voor zijn land.

Met een contract tot 2026 bij Bologna en de mogelijkheid om volgend seizoen weer in de Champions League te spelen, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Michel Aebischer. Zijn bijdrage aan zowel club- als nationale teamniveau blijft groeien, wat hem een onmisbare speler maakt in het hedendaagse voetbal. Met een contract tot 2026 bij Bologna en de mogelijkheid om volgend seizoen weer in de Champions League te spelen, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Michel Aebischer.