Dit zijn volgens L’Équipe de mogelijke vervangers voor Mbappé tegen Oranje

Dit zijn volgens L’Équipe de mogelijke vervangers voor Mbappé tegen Oranje
19 juni om 11:45

Kylian Mbappé zal waarschijnlijk ontbreken in de wedstrijd tegen Nederland vanwege een gebroken neus. Frankrijk moet daarom een nieuwe spits kiezen en L’Équipe komt met drie mogelijke vervangers voor de sterspeler. 

Olivier Giroud is de meest voor de hand liggende vervanger. Hij heeft ervaring en is de topscorer aller tijden van Frankrijk met 57 doelpunten. Ondanks lichte bovenbeenklachten na de wedstrijd tegen Oostenrijk wordt hij als de beste optie gezien. Giroud zelf blijft bescheiden: "Ik denk aan Kylian, niet aan mezelf."

Wanneer Giroud toch niet fit blijkt, zal Marcus Thuram een andere optie zijn volgens de Franse krant. Hij speelde vaak op de linkerflank maar kan ook centraal uit de voeten, zoals bij zijn club Internazionale. Als Didier Deschamps kiest voor Thuram op links en Ousmane Dembélé op rechts, komt Randal Kolo Muani in beeld als spits. Kolo Muani speelt bij Paris Saint-Germain regelmatig als spits en zou ook tegen Oranje deze rol kunnen vervullen. 

Frankrijk en Nederland hebben hun eerste groepswedstrijd beide gewonnen. De wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk begint vrijdag om 21.00 uur.