Eerste Eredvisie-club alweer begonnen aan het nieuwe seizoen

Eerste Eredvisie-club alweer begonnen aan het nieuwe seizoen
19 juni om 11:56
Laatste update: 19 juni om 11:59

Waar de eerste van het EK er net opzit, begint de eerste Eredivisie-club al aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spelers van FC Twente meldde zich woensdag namelijk voor de eerste training. 

FC Twente is als eerste club gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Joseph Oosting en consorten stonden woensdag alweer op het trainingsveld. Zaterdag volgt de eerste oefenwedstrijd voor de Tukkers. Ajax is de eerste club uit de traditionele top drie dat begint aan de voorbereiding. Donderdag komen de Amsterdammers voor het eerst bij elkaar voor de eerste training. Almere City FC, PEC Zwolle en FC Utrecht starten ook deze week.

De eerste training van Twente zal vooral in het teken staan van fysieke testen. Om 16:00 uur staat de eerste groepstraining voor Oosting en zijn team op het programma. FC Twente begint de voorbereiding vroeg, omdat de club in actie komt in de voorrondes van de Champions League. De loting van de voorrondes is op 22 juli. De heenduels zijn op 6 en 7 augustus en de returns staan gepland op 13 augustus.

De meeste clubs genieten nog van hun vakantie en beginnen volgende week aan hun voorbereiding. Feyenoord, PSV en de gepromoveerde clubs NAC Breda en Willem II starten op 1 juli.