Feyenoord verlengt met verdediger en stalt hem bij Eredivisieclub

Feyenoord verlengt met verdediger en stalt hem bij Eredivisieclub

20 juni om 18:00

Feyenoord heeft het contract van Mimeirhel Benita verlengd tot medio 2026, met een optie voor nog een jaar. De twintigjarige rechtsback zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor Heracles Almelo.

Benita werd vorig seizoen uitgeleend aan Excelsior, waar hij in 27 wedstrijden speelde en drie assists gaf. Ondanks zijn inzet kon hij niet voorkomen dat Excelsior degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Heracles hoopt Benita zich verder te ontwikkelen, zowel als voetballer als mens. "Iedereen is hier heel vriendelijk en ik ben hier goed opgevangen. Ik heb mijn contract bij Feyenoord verlengd en krijg nu een mooie kans bij Heracles," aldus Benita. Hij kreeg positieve verhalen over de club van Jetro Willems en Mohamed Sankoh, wat hem extra motiveerde om naar Almelo te komen.

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van Heracles, is blij met de komst van Benita. "Hij is een technisch vaardige en aanvallend ingestelde rechtsback die met zijn snelheid de rechterflank kan bestrijken. Na het vertrek van Navajo Bakboord zochten we een rechtsback die onze selectie van een extra impuls kan voorzien, en met Mimeirhel is dat gelukt."

Benita is de vijfde aanwinst van Heracles deze zomer, na Damon Mirani, Robin Mantel, Lorenzo Milani en Ivan Mesik.

Feyenoord ziet in Benita een belangrijke speler voor de toekomst en heeft daarom zijn contract verlengd tot 2029. Het komende seizoen in Almelo biedt hem de kans om vlieguren te maken en zijn talent verder te ontwikkelen.