Oostenrijk rekent mede dankzij Trauner-goal af met Polen en zet grote stap op EK

Oostenrijk rekent mede dankzij Trauner-goal af met Polen
21 juni om 19:53

Oostenrijk heeft vrijdagavond afgerekend met Polen op het EK in Duitsland. In de tweede groepswedstrijd kwamen de Oostenrijkers deze keer wél als winnaar uit de bus: onder meer door een kopgoal van Gernot Trauner werd Polen met 3-1 verslagen. 

Bij het duel tussen de twee landen stonden veel oude bekenden aan de aftrap: zo waren onder meer Phillip Mwene, Marko Arnautovic en Trauner te vinden op het veld. Oostenrijk begon sterk aan het duel en kon al na negen minuten juichen: Trauner kopte uitstekend binnen na een haarfijne voorzet van Mwene en tekende daarmee al vroeg voor de 1-0.

Oostenrijk kon niet lang genieten van de voorsprong: Krzysztof Piatek maakte na een half uur spelen gelijk door van dichtbij binnen te tikken. In de eerste helft werd niet meer gescoord. In de tweede helft was het na ruim een uur spelen weer raak voor Oostenrijk: Christoph Baumgartner schoot raak. Een kwartier voor tijd duikelde Marcel Sabitzer over de uitkomende Wojciech Scszesny en werd een strafschop gegeven, die benut werd door Arnautovic.

Polen kon ondanks het inkomen van Robert Lewandowski het verschil niet meer rechttrekken en verliest ook de tweede groepswedstrijd op het EK. Kwalificeren voor de achtste finales wordt nu een lastig verhaal voor de Polen: in de laatste wedstrijd moet er van Frankrijk worden gewonnen om mogelijk als beste nummer drie nog door te gaan. Oostenrijk doet goede zaken en heeft nog alle kans om de achtste finales te bereiken.