Vermoedelijke opstelling Turkije: beide supertalenten richting de bank

Wat is de vermoedelijke opstelling van Turkije?
22 juni om 14:45

Na de spetterende overwinning op Georgië kan Turkije aan de achtste finales ruiken. Wel staat er eerst een geweldige clash te wachten met het sterrenensamble van Portugal. Wat is de vermoedelijke opstelling? VoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Twee werelddoelpunten waren er voor nodig om Georgië over de knie te leggen. Mert Müldür bracht het Signal Iduna Park voor het eerst in extase met een geweldige afstandsknal, waarna Arda Güler in de tweede helft er nog een schepje bovenop deed. Van grote afstand deponeerde hij de bal stijf in de kruising en daarmee had Turkije ook de voorsprong weer te pakken. Kerem Aktürkoglu mocht als laatste juichen, want terwijl iedereen en alles van Georgië naar voren was kon hij de bal in het lege doel lopen.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Turkije?

Bondscoach Vincenzo Montella gaat toch veranderingen doorbrengen in zijn basisopstelling. Daarvoor moet de Italiaan eerst naar zijn verdediging kijken, want ondanks zijn wereldtreffer verliet Müldür het veld met een blessure. De rechtsachter is niet fit genoeg en zal dan ook niet spelen tegen Portugal. Hij wordt vervangen door Zeki Çelik van AS Roma.

De overgebleven plaatsen in de verdediging blijven wel met dezelfde invulling bestaan. Samet Akaydin en Abdülkerim Bardakci vormen het centrale duo, terwijl Ferdi Kadıoğlu de linkerkant bestuift. Op het middenveld zijn er plaatsen voor aanvoerder Hakan Çalhanoğlu en Kaan Ayhan en Orkun Kökçü zal wederom op de 'tien' positie verschijnen. In allebei de linies moeten spelers uitkijken voor een schorsing. Zowel Bardakci als Çalhanoğlu ontvingen een gele kaart in het eerste duel.

Güler maakte veel indruk met zijn spel, maar Montella gaat toch zonder het wonderkind beginnen aan het cruciale duel met Portugal. De Italiaan liet dat al een beetje doorschemeren in zijn persconferentie, maar na tachtig minuten in de basis tegen Georgië is toch een reserverol voor de Real Madrid-speler weggelegd. Ook de andere flank kent een vervanger, want supertalent Kenen Yildiz moet ook banken. De vervangers zijn Yunus Akgün en Aktürkoglu. Barış Alper Yılmaz behoud zijn plek in de spits wel.

De vermoedelijke opstelling: Günok; Çelik, Akaydin, Bardakci, Ferdi Kadıoğlu; Ayhan, Çalhanoğlu, Kökçü; Akgün, Yılmaz, Aktürkoğlu.