Dit is de cruciale EK-wedstrijd die Makkelie in goede banen moet leiden

Danny Makkelie fluit cruciaal duel Kroatië - Italië op EK 2024
22 juni om 17:45
Laatste update: 22 juni om 17:31

Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld voor de groepswedstrijd tussen Kroatië en Italië van maandagavond. De kraker in groep B begint om 21:00 uur en vindt plaats in Leipzig.

Ondanks kritiek op zijn optreden tijdens Duitsland - Hongarije, blijft de Europese voetbalbond vertrouwen houden in Makkelie. De Nederlandse scheidsrechter kreeg kritiek omdat hij een duw van Ilkay Gündogan op Willi Orbán onbestraft liet, waarna Duitsland een controversieel doelpunt scoorde. Hongarije's bondscoach Marco Rossi uitte na de 2-0 nederlaag felle kritiek op de arbiter, terwijl onder andere Gündogan en Nederlandse analisten Makkelie's beslissing verdedigden.

Kroatië heeft in de eerste twee duels slechts één punt verzameld en moet winnen om kans te maken op de volgende ronde van het EK. Italië, de winnaar van het vorige EK, staat met drie punten op de tweede plaats en lijkt aan een gelijkspel genoeg te hebben om de achtste finale te bereiken.

Makkelie zal worden bijgestaan door grensrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Serdar Gözübüyük is aangesteld als de vierde official en Rob Dieperink fungeert als videoscheidsrechter. Voor Makkelie wordt dit zijn tweede wedstrijd op dit EK, nadat hij eerder Duitsland - Hongarije floot.

Makkelie had drie jaar geleden tijdens zijn eerste EK de leiding over de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Zijn landgenoot Björn Kuipers floot toen de finale tussen Engeland en Italië.