'Real maakt zich geen zorgen: neus van Mbappé waarschijnlijk niet gebroken'

'Real Madrid maakt zich geen zorgen: neus van Mbappé is niet gebroken'
23 juni om 12:21

Real Madrid maakt zich geen zorgen over de neus van Kylian Mbappé. Zelfs als de Franse superster na het EK geopereerd moet worden, zou hij nog steeds op tijd fit moeten zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Dat meldt de Spaanse sportkrant Diario AS, met de kanttekening dat Mbappé wellicht slechts een verstuiking heeft opgelopen.

'Real Madrid blijft rustig ondanks de mogelijke operatie van Kylian Mbappé na het EK 2024', aldus de krant. De neusblessure die Mbappé opliep in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk lijkt minder ernstig dan aanvankelijk gedacht. Volgens de medische staf van Real Madrid zou Mbappé zelfs zonder operatie kunnen spelen. Dat stelt de club gerust in de aanloop naar de UEFA Supercup tegen Atalanta op 14 augustus in Warschau. Afgelopen vrijdag ontbrak Mbappé wel in het duel met Oranje (0-0).

Real had liever gezien dat Mbappé nu al geopereerd wordt, maar begrijpt de beslissing om te wachten tot na het EK. "Hij heeft uitstekende professionals om zich heen", zegt een bron binnen de club. De Koninklijke houdt er rekening mee dat als Frankrijk de finale van het EK haalt, de operatie pas eind juli plaatsvindt, wat de herstelperiode krap maakt.

De medische staf van Real Madrid schat dat een volledig herstel van Mbappé's blessure ongeveer een maand duurt. 'De perceptie is dat Mbappé geen ernstige breuk had, maar een sterke verstuiking', weet AS. 'Daarom had hij, slechts drie dagen later, geen bloeduitstorting of zwelling in zijn gezicht.' Real Madrid verwacht dat Mbappé zijn officiële debuut zal maken in de Supercup, zelfs als hij de EK-finale speelt en zijn operatie uitstelt.