'Laatste kans voor Vitesse: Nederlandse partij doet ultiem bod om club te redden'

'Laatste kans voor Vitesse: Nederlandse partij doet ultiem bod om club te redden'
23 juni om 14:27

Zondag probeert een Nederlandse partij opnieuw Vitesse te redden. Ze hebben een nieuw voorstel gedaan aan Coley Parry om zijn claim van 14,3 miljoen euro op te lossen. Dat meldt De Telegraaf.

Het voorstel houdt in dat Parry zijn investering van 10,5 miljoen euro terugkrijgt via een regeling. Dat aanbod lijkt moeilijk te weigeren. Toch heeft de Amerikaan eerder verrast met zijn harde houding en heeft hij met succes meer geld geëist in eerdere voorstellen.

De geïnteresseerde partij komt uit Gelderland. Dit bedrijf wil Vitesse langjarig steunen en is bereid het tekort op de begroting voor het komende seizoen te dekken. Ze willen ook regionale betrokkenheid stimuleren.

Terwijl er naar een oplossing wordt gezocht, dringt de tijd voor Vitesse. De KNVB kan maandag de proflicentie intrekken omdat de club geen sluitende begroting heeft ingediend. De supporters hebben hun geduld met Parry verloren en hebben een statement uitgebracht. Ze roepen Parry op om het bod te accepteren en Vitesse te redden. Parry wordt verweten dat hij de club gijzelt door geen akkoord te sluiten.

Als de licentie wordt ingetrokken, heeft Vitesse nog twee tot drie weken om in beroep te gaan. Betrokkenen achten een faillissement onwaarschijnlijk, ondanks geruchten dat Parry dit wil om de vorige eigenaar aansprakelijk te stellen.