Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finales van het EK

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finales van het EK
25 juni om 14:36
Laatste update: 25 juni om 14:36

Met de overwinning op Polen (1-2) en een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0) heeft Oranje een goede stap gezet richting de achtste finales van het EK. De afsluitende groepswedstrijd tegen Oostenrijk op dinsdag is nog beslissend, maar de kans op kwalificatie is groot. VoetbalNieuws.nl zet de mogelijke scenario's én tegenstanders van Oranje voor je op een rij!

Mogelijke tegenstanders Oranje achtste finales EK

Scenario 1: Oranje wordt groepswinnaar

Als Oranje als eerste eindigt in groep D, speelt het op 2 juli in Leipzig om 21.00 uur tegen de nummer twee van groep F. Momenteel staat Turkije tweede in die groep, maar ook Tsjechië en Georgië zijn nog mogelijke tegenstanders. Groepswinst betekent dat Oranje hen kan tegenkomen. Portugal is in deze geen potentiële tegenstander meer, aangezien Cristiano Ronaldo en zijn teamgenoten al zeker zijn van de eerste plek in de poule.

Scenario 2: Oranje eindigt als tweede

Een tweede plaats in groep D betekent een wedstrijd dicht bij huis, op 1 juli in Düsseldorf om 18.00 uur. De tegenstander zou dan de nummer twee van groep E zijn, momenteel België. Deze groep is echter nog spannend met ook Roemenië, Oekraïne en Slowakije die kans maken op de tweede plek. Een Derby der Lage Landen tegen België behoort tot de mogelijkheden. Alle landen in groep E hebben tot dusver drie punten verzameld.

Scenario 3: Oranje wordt één van de beste vier nummers drie

Zelfs als Oranje als derde eindigt in groep D, is de kans groot dat het doorgaat als een van de beste nummers drie. In dat geval treft Oranje de groepswinnaar van groep B, C of E. Dat zouden op dit moment Spanje (zeker van groepswinst), Engeland of Roemenië kunnen zijn. De wedstrijd zou dan plaatsvinden in Gelsenkirchen, Keulen of München op 30 juni of 2 juli.

Oranje is al bijna zeker van de achtste finales

Oranje heeft vier punten verzameld en sinds de invoering van het systeem met 24 EK-deelnemers is nog nooit een team met vier punten uitgeschakeld. Zelfs bij een nederlaag tegen Oostenrijk blijft de kans op de knock-outfase groot. Mocht de nummer drie van groep A en B op minder dan vier punten eindigen, dan is Oranje zonder te spelen al zeker van de achtste finales.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 433 NL (@433nl)