Vitesse bijna blut: Arnhemmers zonder hulp binnen anderhalve week failliet

Vitesse bijna blut: Arnhemmers zonder hulp binnen anderhalve week failliet

26 juni om 11:19

Het financiële noodlijdende Vitesse heeft nog maar voor anderhalve week geld op de bank staan. Zonder snelle financiële hulp kan de Arnhemse club binnenkort geen salarissen meer betalen en dreigt een faillissement. Deze week werd bekend dat Vitesse de proflicentie kwijt is. Toch is er een lichtpuntje: investeerder Guus Franke heeft de schuld van de club bij de Amerikaanse zakenman Coley Parry overgenomen.

Interim-directeur Edwin Reijntjes liet aan het Algemeen Dagblad weten dat de gesprekken met Franke hoopgevend zijn, maar er nog steeds veel moet gebeuren om Vitesse te redden. Franke wil ook het begrotingstekort van vijf miljoen euro voor het komende seizoen dichten, wat de kansen van de club vergroot.

De KNVB heeft Vitesses licentie ingetrokken vanwege verschillende tekortkomingen, zoals het niet hebben van een sluitende begroting en een garantstelling voor het begrotingstekort. Vitesse heeft echter enkele weken om de nodige documenten op orde te krijgen. De druk op de club neemt toe, want het geld raakt snel op en zonder financiële injectie zal een faillissement onvermijdelijk zijn.