Officieel: Feyenoord-verdediger maakt fraaie transfer naar de Bundesliga

Officieel: Feyenoord-verdediger maakt fraaie transfer naar de Bundesliga

26 juni om 11:40

Feyenoord en VfB Stuttgart hebben een akkoord bereikt over de transfer van Ramon Hendriks. De 22-jarige verdediger tekent een meerjarig contract bij de Duitse club. Dat hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt.

Hendriks heeft zes jaar bij Feyenoord gespeeld en is nu klaar voor een nieuw avontuur in de Bundesliga. Hij begon zijn carrière bij de amateurs van ASWH en stroomde via FC Dordrecht in bij de Feyenoord Academy. Zijn debuut voor Feyenoord maakte hij in het seizoen 2021/2022 tegen Willem II.

Hendriks heeft in totaal elf officiële wedstrijden voor Feyenoord 1 gespeeld. Afgelopen seizoen was hij op huurbasis actief bij Vitesse, waar hij indruk maakte met 31 Eredivisie-duels, waarvan 29 als basisspeler. Zijn prestaties wekten de interesse van Stuttgart, dat volgend seizoen in de Champions League speelt.

Hendriks kijkt met trots terug op zijn tijd bij Feyenoord. "Zes jaar geleden kwam ik als jongen de club binnen, en nu neem ik als volwassen voetballer afscheid van Feyenoord. Mijn officiële debuut, het Conference League-avontuur: stuk voor stuk prachtige momenten in mijn carrière." Hij bedankt de club en de supporters voor de mooie jaren en is enthousiast over zijn toekomst in Duitsland.

Feyenoord ontvangt enkele miljoenen voor de transfer van Hendriks, die bij Stuttgart een contract tekent tot medio 2028.