Oranje-reserves winnen dik van Duitse amateurs, twee goals Weghorst en Van de Ven

Oranje-reserves winnen dik van Duitse amateurs, twee goals Weghorst en Van de Ven

26 juni om 13:42
Laatste update: 26 juni om 13:51

Het Nederlands elftal heeft het oefenduel met de amateurs van TSV Havelse met 6-1 gewonnen. Daags na de ontluisterende 2-3 nederlaag op het EK tegen Oostenrijk, kregen de reservespelers van Oranje de gelegenheid om in actie te komen.

De wedstrijd tegen de Duitse vierdedivisionist werd achter gesloten deuren afgewerkt en begon om 12.00 uur, met twee helften van 35 minuten. Wout Weghorst en Micky van de Ven, die tegen Oostenrijk allebei invielen, scoorden tweemaal. De andere goals werden gemaakt door Brian Brobbey en Jeremie Frimpong.

Alleen de wisselspelers stapten vanochtend uit de bus bij het AOK Stadion in Wolfsburg. De basisspelers verbleven in het hotel. Aanvankelijk zou Oranje woensdag trainen, met familie en vrienden op de tribune. Een dag van tevoren besloot bondscoach Ronald Koeman om die plannen om te gooien en een oefenwedstrijd in te gelasten.

Oranje plaatste zich dinsdag als één van de beste nummers drie voor de achtste finales van het EK. Welke tegenstander het treft, is nog niet bekend. Statistisch gezien is de kans groot dat dat Engeland wordt.