Sterspeler van Engeland verlaat EK-kamp in aanloop naar mogelijk duel met Oranje

Phil Foden heeft trainingskamp van Engeland verlaten wegens privé-omstandigheden
26 juni om 16:42
Laatste update: 26 juni om 16:52

Phil Foden heeft het basecamp van Engeland verlaten, zo melden meerdere Engelse en andere toonaangevende media op basis van berichtgeving van de Engelse voetbalbond (FA). De aanvaller is tijdelijk afwezig vanwege privé-omstandigheden.

De FA heeft in een statement naar buiten gebracht dat Foden is teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk. De buitenspeler van Manchester City is teruggereisd wegens 'een op hem drukkend familieprobleem'. Gelukkig voor de speler zelf en de Engelsen lijkt het te gaan om tijdelijke absenti'.

Ook tijdens deze matige EK-campagne van Engeland is Foden een belangrijke waarde. De aanvaller begon alle drie de duels met Servië, Denemarken en Slovenië in de basis van Gareth Southgate. Toch wist hij zijn stempel nog niet te drukken, aangezien de goals en assists vooralsnog uitblijven. Dinsdagavond was Foden dichtbij, maar zijn assist op de goal van Bukayo Saka werd wegens buitenspel afgekeurd.

In hoeverre Foden op tijd terug is voor een mogelijk duel met Nederland, is onbekend. Afhankelijk van de ontknopingen in Groep E en F zou Oranje het in de achtste finales op kunnen nemen tegen The Three Lions.