Dit zijn de mogelijke tegenstanders en speeldata van Oranje op het EK

Dit zijn de mogelijke tegenstanders en speeldata van Oranje op het EK
27 juni om 07:14

Het Nederlands elftal speelt dinsdag in München tegen Roemenië in de achtste finales van het EK. De aftrap is om 18.00 uur. De eerste tegenstander is dus bekend, maar hoe ziet het mogelijke verdere verloop van het toernooi eruit voor Oranje? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij!

De weg naar de EK-finale voor Oranje

Oranje heeft zich als een van de beste nummers drie geplaatst voor de achtste finales. Door de verrassende groepswinst van Roemenië, ontloopt Nederland zware tegenstanders als Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal en België tot aan de finale. Roemenië eindigde bovenaan in groep E door een beter doelsaldo na een overwinning op Oekraïne (3-0), een verlies tegen België (2-0) en een gelijkspel tegen Slowakije (1-1).

Mocht Nederland winnen van Roemenië, dan wacht in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije. Dat zou betekenen dat een mogelijke herhaling van het groepsduel met Oostenrijk in de kwartfinales plaatsvindt. Deze wedstrijd staat gepland voor zaterdag 6 juli in Berlijn.

Nederland zit in de zogenaamde 'zwakkere' helft van het schema, met teams als Zwitserland, Italië en Engeland. Daardoor is de weg naar de finale op papier gunstiger. Bondscoach Ronald Koeman ziet zijn ploeg daardoor pas in de finale tegen een van de sterke landen aan de linkerkant van het schema spelen.

Mogelijke tegenstanders Oranje

achtste finale: Roemenië - Nederland (dinsdag 2 juli, 18.00 uur, München)
kwartfinale: Roemenië/Nederland - Oostenrijk/Turkije (zaterdag 6 juli, 21.00 uur, Berlijn)
halve finale: Roemenië/Nederland/Oostenrijk/Turkije - Zwitserland/Italië/Engeland/Slowakije (woensdag 10 juli, 21.00 uur, Dortmund)
finale: Duitsland/Denemarken/Spanje/Georgië/Frankrijk/België/Portugal/Slovenië (zondag 14 juli, 21.00 uur, Berlijn)

Lees meer over:

Deel via