Deze Oranje-internationals maakten nog geen speelminuten op dit EK

Deze Oranje-internationals speelden nog geen minuut dit EK

27 juni om 18:50

Het Nederlands elftal heeft zich weten te plaatsen voor de volgende ronde op het EK. De drie groepswedstrijden zitten er inmiddels op en Ronald Koeman gebruikte in de eerste wedstrijden veelal dezelfde wissel en rouleerde weinig binnen zijn selectie. Hierdoor zijn er negen spelers die dit EK nog geen speelminuten hebben gemaakt voor Oranje. VoetbalNieuws.nl neemt de namen met je door. 

Spelers zonder speelminuten

Bart Verbruggen is de onbetwiste nummer één onder de lat van Koeman, ondanks vier tegengoals. Hierdoor zijn Mark Flekken en Justin Bijlow nog niet in actie gekomen op het EK. Ook achterin rouleert de bondscoach weinig. Matthijs de Ligt moet Stefan de Vrij en Virgil van Dijk in rangorde aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van Bayern München, met een marktwaarde van 65 miljoen, is zodoende nog geen minuut op het veld verschenen. 

Veel mensen werden verrast door de oproep van Ryan Gravenberch voor het EK. De middenvelder was bij Liverpool niet altijd verzekerd van een basisplek, maar mocht zich door blessures toch bij Oranje voegen. Tot speelminuten heeft het voor de oud-Ajacied nog niet geleid. Ook teamgenoot Brian Brobbey heeft zich dit toernooi nog niet kunnen onderscheiden. Koeman houdt het vertrouwen in Memphis, ondanks twee mindere wedstrijden. Om deze reden zag niet alleen Brobbey de eerste drie wedstrijden aan zich voorbij gaan, ook Joshua Zirkzee maakte geen minuten in dit toernooi. De spits van Bologna moest zijn vakantie onderbreken om zich bij het trainingskamp van Oranje te melden, maar is nog niet opgesteld door de bondscoach. 

Koeman lijkt alleen twijfels te hebben over de rechtsbuitenpositie. Tot dusver moesten Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Donyell Malen elkaar aflossen op deze positie. Steven Bergwijn is ook een optie voor deze positie, maar is door Koeman nog niet het veld ingestuurd. 

De spelers met de meeste interlands namens Oranje dit EK is Daley Blind. Desondanks heeft Koeman zijn ervaring niet verkozen boven de andere spelers. Ook Ian Maatsen hoefde nog niet op minuten te rekenen. De linksback werd later opgeroepen door blessures van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong. Voorlopig houdt Koeman het vertrouwen linksachterin op Nathan Aké.