Zoveel procent kans heeft Oranje volgens de databureaus op de EK-titel

Databureau voorspelt: zoveel procent kans heeft Oranje op de EK-titel

27 juni om 09:13

Het Nederlands elftal heeft zijn positie als kanshebber voor de Europese titel flink verbeterd. Volgens het sportdatabureau Gracenote is de kans dat Oranje het EK wint gestegen naar 11,6 procent. Alleen Spanje (17 procent) en Duitsland (12,8 procent) hebben betere kansen.

Hoeveel procent kans heeft Oranje op de EK-titel?

Ondanks een teleurstellende nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) in de groepsfase, heeft Nederland zich herpakt. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman bevindt zich aan een gunstige kant van het speelschema. Zo vermijden ze sterke teams zoals Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal en België tot de finale.

Aanstaande dinsdag speelt Nederland om 18.00 uur in de achtste finales tegen Roemenië. De winnaar van dit duel zal het in de kwartfinale opnemen tegen Oostenrijk of Turkije. Roemenië, met een kans van slechts 0,6 procent om het toernooi te winnen, wordt door velen gezien als een minder gevaarlijke tegenstander.

Frankrijk en Engeland, die beide een moeizame groepsfase doormaakten, hebben volgens Gracenote respectievelijk 10,7 procent en 9,5 procent kans om het EK te winnen.

Lees meer over:

Deel via