Op deze positie staat Nederland in de EK-ranking van The Athletic

Op deze positie staat Nederland in de EK-ranking van The Athletic

27 juni om 19:10

The Athletic heeft een ranglijst gepubliceerd met de beste en meest attractieve teams van het EK 2024. Oranje staat slechts op de veertiende plek van de ranking van het Engelse medium. 

Het Britse medium heeft bij het opstellen van de lijst niet alleen gekeken naar behaalde punten, maar ook naar het algemene gevoel bij de fans en het vermaak tijdens wedstrijden. Oranje scoort goed op het gebied van entertainment, met een score van 29,8 punten, maar op voetballend vlak valt het tegen. Volgens The Athletic presteren alleen Portugal en Spanje beter in amusementswaarde. Denemarken scoort het laagst met 7,6 punten.

The Athletic is kritisch over de prestaties van Nederland en wijst op zwakke plekken in het team. Virgil van Dijk lijkt te kraken en het middenveld wordt als nietszeggend bestempeld. Bovendien heeft Koeman geen idee hoe hij Jeremie Frimpong, een van de meest vermakelijke spelers van het afgelopen seizoen, moet gebruiken. Er wordt ook door het medium gesuggereerd dat Wout Weghorst vaker moet spelen in plaats van alleen als pinchhitter.

Engeland staat net boven Nederland op de dertiende plek, maar scoort lager in amusementswaarde met 20,7 punten. Spanje voert de ranglijst aan, gevolgd door Oostenrijk en Zwitserland. Frankrijk staat net achter Nederland op de vijftiende plek. Het slechtst presterende team volgens The Athletic is Tsjechië.

De ranglijst van The Athletic geeft een interessant beeld van de teams die niet alleen presteren, maar ook aantrekkelijk voetbal spelen. Nederland zal moeten verbeteren om hoger te eindigen en meer indruk te maken op het toernooi.