Dit is de onderlinge balans in interlands tussen Nederland en Roemenië

Dit is de onderlinge balans in interlands tussen Nederland en Roemenië

27 juni om 08:07

Het Nederlands elftal neemt het in de achtste finales van het EK op tegen het verrassende Roemenië. Hoe vaak speelden beide landen tot dusver tegen elkaar en wat is de onderlinge balans? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit!

Onderlinge balans Nederland - Roemenië

Nederland en Roemenië treffen elkaar dinsdag 2 juli om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. Oranje plaatste zich als één van de vier beste nummers drie. Roemenië werd met vier punten eerste in poule E, voor België, Slowakije en Oekraïne. De winnaar van het onderlinge duel gaat naar de kwartfinales en treft daar Oostenrijk of Turkije.

Hoe vaak speelden Nederland en Roemenië tegen elkaar?

Beide landen speelden tot dusver veertien keer eerder tegen elkaar in officiële interlands. Daarvan werden er tien gewonnen door Nederland, en slechts één door Roemenië. Driemaal eindigde een wedstrijd tussen Nederland en Roemenië in een gelijkspel. Het onderlinge doelsaldo is daarom ook dik in het voordeel van Nederland: 29 tegenover 3.

Wanneer speelde Nederland voor het laatst tegen Roemenië?

De laatste keer dat Nederland tegen Roemenië speelden, was op 14 november 2017. Het vriendschappelijke duel in Boekarest werd met 0-3 gewonnen door de mannen van toenmalig bondscoach Dick Advocaat. Memphis Depay, Ryan Babel en Luuk de Jong kwamen tot scoren.

Bekijk hieronder de samenvatting van Roemenië - Nederland uit 2017.

Van de onderlinge ontmoetingen is het overgrote deel ook vriendschappelijk geweest, namelijk zesmaal. Vier keer stonden beide landen tegenover elkaar in de WK-kwalificatie, tweemaal in de EK-kwalificatie. Eén ontmoeting vond plaats in de poulefase van het EK 2008, die Oranje met 2-0 won. De eerste clash was in 1924, op de Olympische Spelen: 6-0 voor Oranje.