Phil Foden terug bij de Engelse EK-selectie na de geboorte van zijn derde kind

Phil Foden terug bij de Engelse EK-selectie na de geboorte van zijn derde kind

27 juni om 23:10

Phil Foden keert vrijdag terug bij het trainingskamp van de Engelse ploeg op het EK 2024. De 24-jarige middenvelder van Manchester City was afwezig vanwege de geboorte van zijn derde kind.

Foden verliet het Engelse kamp op woensdag na de wedstrijd tegen Slovenië. De Engelse voetbalbond FA meldde dat hij "tijdelijk moest vertrekken wegens dringende familieomstandigheden". Foden reisde direct na het gelijkspel tegen Slovenië terug naar Engeland om bij de geboorte van zijn zoon te zijn. Zijn partner beviel van hun derde kind, een zoon.

De terugkeer van Foden is goed nieuws voor bondscoach Gareth Southgate, die in alle drie de groepswedstrijden een beroep deed op de Manchester City-speler. Engeland won van Servië (1-0) en speelde gelijk tegen Denemarken (1-1) en Slovenië (0-0). Engeland speelt zondag om 18.00 uur tegen Slowakije in de achtste finale.

Foden is van plan om op vrijdag weer deel te nemen aan de trainingen op het Engelse basiskamp in Weimar. In april van dit jaar maakten Foden en Rebecca Cooke bekend dat ze hun derde kind verwachtten, nadat ze al ouders waren van zoon Ronnie (5) en dochter True (2).