Waar en hoe laat wordt Engeland - Slowakije op het EK 2024 uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Engeland - Slowakije op het EK 2024 uitgezonden?

27 juni om 09:22
Laatste update: 27 juni om 09:22

De achtste finales van het EK 2024 beloven spektakel met de ontmoeting tussen Engeland en Slowakije. Zondagavond nemen deze twee ploegen het tegen elkaar op in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen. Waar kun je deze wedstrijd kijken? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Engeland - Slowakije kijken

Engeland ging als titelfavoriet de groepsfase in, maar wist niet te overtuigen. Met slechts vijf punten uit drie wedstrijden eindigden ze als eerste in hun poule. De Engelsen boekten een magere 1-0 overwinning op Servië en speelden gelijk tegen Denemarken (1-1) en Slovenië (0-0). Ondanks de mindere prestaties hebben ze zich toch weten te plaatsen voor de achtste finale.

Slowakije, daarentegen, kwam als één van de vier beste nummers drie door de groepsfase. Zij wonnen knap van België (1-0), verloren nipt van Oekraïne (1-2) en speelden gelijk tegen Roemenië (1-1). Met vier punten op zak eindigden alle landen in hun poule gelijk, waardoor de onderlinge resultaten doorslaggevend waren.

De winnaar van deze wedstrijd zal in de kwartfinale uitkomen tegen Zwitserland of Italië. Engeland hoopt zijn favorietenrol waar te maken, terwijl Slowakije voor een verrassing wil zorgen.

Wanneer speelt Engeland tegen Slowakije?

Engeland - Slowakije begint zondag 30 juni om 18.00 uur in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.