Update: Messi raakt geblesseerd en moet laatste groepswedstrijd missen

Lionel Messi geblesseerd
28 juni om 22:32
Laatste update: 28 juni om 22:32

Lionel Messi is geblesseerd geraakt. De Argentijnse ster zal mogelijk het laatste groepsduel van La Albiceleste over moeten slaan. Eerder was Messi ook al niet aanwezig op de training van Argentinië.

'Lionel Messi heeft om een spierblessure een training overgeslagen van de Argentijnse voetbalploeg', schrijft De Telegraaf. Dat zou de Argentijnse ster hebben gedaan door een bovenbeenblessure. Hoewel er eerst slechts sprake zou zijn van rust in het laatste groepsduel schrijft de Argentijnse media dat de aanvaller medische testen heeft ondergaan. De resultaten daarvan zijn nog onbekend.

'Mijn bovenbeen werd een beetje stijf', zei Messi zelf eerder in de week. 'Ik had er een beetje last van, maar ik heb de wedstrijd kunnen uitspelen, dus ik zie wel hoe het zich de komende dagen ontwikkelt.'

Voor alsnog zal het missen van Messi geen grote gevolgen hebben voor Argentinië. Na twee groepsduels is La Albiceleste al zeker van de kwartfinale. Beide wedstrijden werden gewonnen en dus is het nog altijd mogelijk dat het land de Copa América-titel prolongeert. In 2021 werd Brazilië in de finale verslagen.

Update: assistent-trainer Walter Samuel heeft vrijdag naar buiten gebracht dat Messi het derde groepsduel met Peru moet missen vanwege de opgelopen blessure. De Argentijnen zijn al geplaatst voor de kwartfinales en nemen geen risico met de vedette. Of Messi in de volgende ronde weer beschikbaar is, is nog niet bekend.