René Hake lijkt zo goed als zeker te gaan vertrekken bij Go Ahead Eagles

'Hake op weg naar United, maar Go Ahead Eagles wacht nog op mail van de Engelsen'

28 juni om 14:08

René Hake lijkt spoedig de overstap van Go Ahead Eagles naar Manchester United te gaan maken. De club uit Deventer wacht nog op een mail van de Engelse club, maar een transfer lijkt zo goed als zeker. Hierdoor wordt Hake de assistent van Manchester United-trainer Erik ten Hag.

De opvallende overstap van Go Ahead Eagles-trainer Hake naar Manchester United lijkt er snel te komen. Hij staat op het punt om zijn vertrek bij Go Ahead bekend te maken, maar de club wacht nog op een mail van United in verband met de afkoopsom. Dat melden bronnen aan de NOS. Hake moet bij United een van de assistenten worden van hoofdtrainer Erik ten Hag, die ook Ruud van Nistelrooij aan zijn staf wil toevoegen.

Hake was sinds de zomer van 2022 trainer van de Eagles. Met de Deventenaren haalde hij afgelopen seizoen Europees voetbal. Zijn ploeg werd negende in de eredivisie, won in de play-offs van NEC en FC Utrecht en stelde zo deelname aan de voorrondes van de Conference League veilig. De hoofdtrainer van Go Ahead Eagles was naast FC Utrecht eerder werkzaam bij onder meer FC Emmen, PEC Zwolle, SC Cambuur en FC Twente.

Manchester United betaalt enkele tonnen aan Go Ahead Eagles voor René Hake, zo schreef Voetbal International al eerder. De trainer heeft in Deventer een clausule in zijn contract staan. Niks lijkt daarom meer een stap van Hake naar Engeland in de weg te zitten. Hake zelf kan niet wachten om in Engeland aan de slag te gaan.