'Hake in onderhandeling met Manchester United: contract voor twee jaar ligt klaar'

'Hake in onderhandeling met Manchester United: contract voor twee jaar ligt klaar'

27 juni om 23:23
Laatste update: 27 juni om 23:31

René Hake, de huidige trainer van Go Ahead Eagles, staat op het punt om een contract voor twee jaar te tekenen bij Manchester United. De 52-jarige coach is inmiddels in onderhandeling met United om als assistent van Erik ten Hag aan de slag gaan op Old Trafford. Dit meldt het Algemeen Dagblad donderdagavond.

Manchester United heeft eerder deze week ook interesse getoond in Ruud van Nistelrooij, de voormalige trainer van PSV. Van Nistelrooij had ook een aanbieding van Burnley, maar lijkt ervoor te kiezen om zich bij de staf van Ten Hag aan te sluiten als assistent. Samen met Hake zal hij de Nederlandse invloed bij Manchester United vergroten.

Het vertrek van Hake uit Deventer betekent een grote verandering voor Go Ahead Eagles. Paul Bosvelt, de technisch manager van de club, gaf eerder deze week aan dat hij al naar potentiële vervangers kijkt. "Hake levert hier heel goed werk, dus het zou gek zijn als hij niet opvalt. Maar ik ga er niet van uit dat hij vertrekt. Maar je moet wel altijd om je heen blijven kijken. Zo van: wie zouden eventuele goede kandidaten kunnen zijn?” aldus Bosvelt.

Hake en Ten Hag hebben eerder samengewerkt bij FC Twente, waar ze beiden actief waren in de jeugdopleiding. Hun goede werkrelatie en het wederzijdse vertrouwen hebben geleid tot deze aanstaande samenwerking bij Manchester United. De club is ervan overtuigd dat de toevoeging van Hake en Van Nistelrooij een positieve impact zal hebben op het team.

Hake heeft sinds 2022 de leiding bij Go Ahead Eagles en heeft het team naar Europees voetbal geleid door het winnen van de play-offs afgelopen seizoen. Ondanks deze successen ziet Hake zijn kans schoon om een stap hogerop te maken in zijn carrière. De onderhandelingen met Manchester United zijn in volle gang en de verwachting is volgens het Algemeen Dagblad dat de deal snel rondkomt.