Koeman zet Brobbey op een merkwaardige positie tijdens oefenwedstrijd

Koeman heeft Brobbey op een opvallende positie gezet tijdens de oefenwedstrijd
28 juni om 15:57

Brian Brobbey moest tijdens het oefenduel tussen Oranje en TSV Havelse opdraven als linksbuiten, meldt De Telegraaf. De spits van Ajax lijkt daarmee geen kans te maken op speelminuten als spits onder Ronald Koeman.

Oranje oefende woensdag met de reserves tegen de Duitse amateurclub TSV Havelse en won met 6-1. Brobbey, die een van de doelpunten maakte, speelde op een opvallende positie. "Brobbey werd in dat partijtje tegen die amateurs alleen als linksbuiten gebruikt", zei Mike Verweij in de podcast Kick-Off Oranje. "Dat is heel vervelend voor zo'n jongen, dan weet je in ieder geval dat je niet in de plannen van Koeman voorkomt in de spits."

Valentijn Driessen van De Telegraaf denkt dat Brobbey weinig kans maakt op speelminuten, vooral op linksbuiten. "Cody Gakpo is een van de uitblinkers van Oranje dit EK, en Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Bergwijn willen ook graag op die positie spelen," somde de journalist op. In de spits heeft Brobbey te maken met concurrentie van Memphis en Wout Weghorst. "En dan komt Zirkzee daarachteraan," aldus Verweij.

Verweij verwacht dan ook niet dat Brobbey zal starten tegen Roemenië. "De kans dat hij tegen Roemenië speelt is klein." Driessen voegt toe: "De twee Koemannetjes werken iedere dag met Brobbey, dus zij zullen wel weten of hij Oranje-waardig is als spits. Ik denk dat hij beter naar Amsterdam kan gaan om met Farioli te trainen en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen."

Lees meer over:

Deel via