Vermoedelijke opstelling Duitsland: Nagelsmann verrast met wijzigingen tegen Denen

Vermoedelijke opstelling Duitsland tegen Denemarken op het EK 2024
29 juni om 14:10
Laatste update: 29 juni om 14:10

Duitsland staat voor een uitdagend duel in de achtste finales van het EK tegen Denemarken. Bondscoach Julian Nagelsmann moet vanwege schorsingen en blessures zijn opstelling herzien. Antonio Rüdiger lijkt echter fit genoeg om te starten, wat goed nieuws is voor de Duitse defensie. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Die Mannschaft met je door!

Vermoedelijke opstelling Duitsland

Met Rüdiger vermoedelijk in de opstelling, kan de Duitse verdediging rekenen op zijn ervaring en leiderschap. Nico Schlotterbeck zal naar verwachting de geschorste Jonathan Tah vervangen. De verdediging wordt verder gevormd door Joshua Kimmich en David Raum, die waarschijnlijk Maximilian Mittelstädt vervangt na zijn sterke invalbeurt tegen Zwitserland. Manuel Neuer blijft de onbetwiste doelman.

Op het middenveld zijn Robert Andrich en Toni Kroos zeker van hun plek. In de aanvalslinie lijkt Nagelsmann te kiezen voor Niclas Füllkrug als spits, na zijn indrukwekkende optreden als invaller tegen Zwitserland. Dat betekent dat Kai Havertz mogelijk naar het middenveld schuift, terwijl Florian Wirtz zijn plek moet afstaan. Jamal Musiala en Ilkay Gündogan completeren het middenveld en zorgen voor de creatieve impulsen.

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Havertz; Füllkrug.

Duitsland - Denemarken begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te zien op NPO 1VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.