Deze Roemeen mist door een schorsing de achtste finale van het EK tegen Nederland

Deze Roemeen mist door een schorsing de achtste finale van het EK tegen Nederland
28 juni om 16:56

Roemenië moet het dinsdag in de achtste finale van het EK tegen Nederland doen zonder Nicusor Bancu. De linksback kreeg woensdagavond zijn tweede gele kaart in het toernooi en is daarom geschorst.

Bancu, een vaste waarde in het elftal van Roemenië, speelde in alle drie de groepswedstrijden. Zijn afwezigheid is een flinke aderlating voor de ploeg van bondscoach Edi Iordănescu, vooral gezien zijn sterke prestaties in de voorgaande wedstrijden. De Roemeense verdediger werd vooral tegen Slowakije geroemd om zijn spel.

Roemenië plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finales met overwinningen op Oekraïne en een gelijkspel tegen Slowakije, ondanks een nederlaag tegen België. Geen enkele speler van Oranje is geschorst voor de aankomende wedstrijd. Wel moeten Jerdy Schouten en Joey Veerman oppassen, zij missen bij een volgende gele kaart een mogelijke kwartfinale tegen Oostenrijk of Turkije.

Met de afwezigheid van Bancu, die bij Universitatea Craiova speelt, kijkt bondscoach Edward Iordănescu naar mogelijke vervangers. Dat lijken Deian Sorescu en Vasile Mogoş te gaan worden.