Vermoedelijke opstelling Denemarken tegen Duitsland op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Denemarken: Hjulmand mist Hjulmand tegen de Duitsers

29 juni om 14:55
Laatste update: 29 juni om 14:55

Zaterdagavond staat er een spannende wedstrijd op het programma in de achtste finales van het EK 2024: Denemarken neemt het op tegen gastland Duitsland. De Denen moeten echter een oplossing vinden voor de geschorste Morten Hjulmand. De middenvelder ontving twee gele kaarten in de groepsfase en mist hierdoor de belangrijke clash. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Herrelandsholdet met je door!

Vermoedelijke opstelling Denemarken

De grote vraag is wie Hjulmand, de naamgenoot van bondscoach Kasper Hjulmand, zal vervangen naast Christian Eriksen en Pierre-Emile Højbjerg op het middenveld. De keuze lijkt te gaan tussen Christian Nørgaard en Mathias Jensen van Brentford, met Nørgaard als de verwachte starter. Thomas Delaney is ook een optie, maar kampt recentelijk met ziekte.

Verder lijkt de plek van Jonas Wind onzeker na enkele tegenvallende prestaties. Yussuf Poulsen is de favoriet om zijn plaats in te nemen naast Rasmus Højlund, terwijl Kasper Dolberg waarschijnlijk als invaller zal beginnen. Denemarken mist dus de geschorste Hjulmand. Spelers als Nørgaard, Mæhle, Vestergaard en Wind moeten oppassen, aangezien een volgende gele kaart hen een schorsing oplevert voor de mogelijke kwartfinale.

Vermoedelijke opstelling Denemarken: Schmeichel; Andersen, Vestergaard, Christensen; Kristiansen, Nørgaard, Eriksen, Højbjerg, Mæhle; Højlund, Poulsen.

Duitsland - Denemarken begint zaterdag om 21.00 uur in het Signal Iduna Park in Dortmund. VoetbalNieuws.nl doet uiteraard verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online. De winnaar speelt in de kwartfinales tegen Spanje of Georgië.