Vermoedelijke opstelling Italië tegen Zwitserland op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Italië: Spalletti met twijfels achterin en op de flanken

29 juni om 11:00
Laatste update: 29 juni om 10:38

Zaterdagavond start de knock-outfase van het EK. Italië neemt het op tegen Zwitserland in de achtste finales. De Italiaanse bondscoach, Luciano Spalletti, staat voor enkele lastige keuzes in de samenstelling van zijn elftal. De afwezigheid van enkele vaste krachten en de vorm van anderen zorgen voor interessante discussies. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Azzurri met je door!

Vermoedelijke opstelling Italië

Met Gianluigi Donnarumma als onbetwiste nummer één onder de lat, lijkt Spalletti in te zetten op een 4-3-3 formatie. In de verdediging wordt de voorkeur gegeven aan Giovanni Di Lorenzo en Matteo Darmian op de vleugels, met Gianluca Mancini en Alessandro Bastoni centraal. Echter, Bastoni kampt met ziekteverschijnselen en zijn inzetbaarheid is nog onzeker. In dat geval staat Alessandro Buongiorno klaar om zijn plaats in te nemen. Ook aan de linkerkant wordt er nog getwijfeld tussen Darmian en Andrea Cambiaso, gezien de fysieke toestand van Federico Dimarco.

Op het middenveld worden Nicolò Barella, Nicolò Fagioli en Bryan Cristante verwacht. Vooral Fagioli lijkt de voorkeur te krijgen in de rol van regisseur, terwijl Barella en Cristante voor de balans en dynamiek moeten zorgen. De aanval zal geleid worden door Gianluca Scamacca, geflankeerd door Federico Chiesa en Stephan El Shaarawy. El Shaarawy lijkt momenteel de voorkeur te krijgen boven Mattia Zaccagni, die Italië middels een goal tegen Kroatië in de blessuretijd hielp aan de volgende ronde.

Vermoedelijke opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian; Barella, Fagioli, Cristante; Chiesa, Scamacca, El Shaarawy.

De wedstrijd tussen Zwitserland en Italië wordt gespeeld op zaterdag 29 juni om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1. VoetbalNieuws.nl zal ook live verslag doen via het blog dat te zijner tijd online komt.