Door deze opvallende reden zijn de bondscoaches van Argentinië en Chili geschorst

Door deze opvallende reden kregen deze bondscoaches een schorsing
29 juni om 07:23

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft de bondscoaches van Argentinië en Chili geschorst voor hun laatste groepswedstrijden in de Copa América. Lionel Scaloni en Ricardo Gareca kregen deze straf door een opvallende reden. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom deze trainers een schorsing hebben gekregen.

Lionel Scaloni, bondscoach van Argentinië, zorgde ervoor dat zijn team zowel tegen Canada (2-0 winst) als Chili (1-0 winst) na de rust te laat terugkwam op het veld. Dit leidde tot klachten van Jesse March, de bondscoach van Canada. Hij beschuldigde Scaloni ervan de rust bewust te verlengen om een beter plan te smeden voor de tweede helft, terwijl de Canadezen al op het veld stonden te wachten.

Ricardo Gareca, bondscoach van Chili, treuzelde eveneens tijdens de wedstrijd tegen Argentinië. Een speler van zijn team kwam na de rust te laat terug op het veld, wat ook bijdroeg aan de schorsing. Conmebol achtte beide coaches schuldig aan het vertragen van de wedstrijden en legde hen naast de schorsing een boete op van vijftienduizend dollar (veertienduizend euro).

Argentinië heeft zich al verzekerd van een plaats in de kwartfinales met zes punten uit twee wedstrijden. Zij spelen hun laatste groepswedstrijd tegen Peru zonder Lionel Messi, die herstelt van een lichte blessure. Chili heeft slechts één punt verzameld en speelt tegen Canada.