Naar deze buitenlandse club verkast Bart Vriends

Vriends vertrekt bij Sparta: verdediger gepresenteerd bij Australische club

30 juni om 10:45
Laatste update: 30 juni om 10:35

Bart Vriends vertrekt na acht seizoenen bij Sparta Rotterdam, zo maakt de Rotterdamse club zelf bekend. De 33-jarige verdediger en aanvoerder van de ploeg gaat een buitenlands avontuur aan. VoetbalNieuws brengt je op de hoogte!

Vriends kwam in 2016 van Go Ahead Eagles naar Sparta, toen kampioen van de Jupiler League. De verdediger groeide uit tot een vaste waarde en aanvoerder. Vriends was belangrijk bij de promotie naar de Eredivisie in 2019 en hielp de club aan meerdere top tien eindposities. Hij speelde 215 officiële wedstrijden voor Sparta en kreeg een speciale plaats in de Wall of Legends and Fans. Als eerbetoon ontving Vriends van de Kasteelclub een shirt met rugnummer 215 en een Delftsblauw bord. De verdediger reageerde emotioneel op zijn vertrek en bedankte de fans voor hun steun.

Geweldige tijd bij Sparta

"De afgelopen seizoenen heb ik een geweldige tijd bij Sparta gehad", begint de verdediger zijn statement op de clubwebsite. "Ik was met de club in gesprek om langer te blijven en stond daar ook voor open, maar ik heb altijd de wens gehad om een avontuur buiten de grenzen aan te gaan. Daar kwam nu een mooie mogelijkheid, die ik moest grijpen. M’n periode bij Sparta was onvergetelijk, afscheid nemen valt zwaar en ik ga het zeker missen. Dat komt door alle mensen die bij de club betrokken zijn, van de spelers, staf, organisatie en supporters, die me overal in de stad aanspreken. Ik vind het mooi dat ik merk dat het me gegund wordt en ik zal Sparta zeker blijven volgen."

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, prees Vriends als een boegbeeld van de club. "Bart is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld voor de club", aldus Nijkamp. "Als ervaren speler is hij, zowel binnen als buiten de lijnen, van grote waarde geweest voor Sparta en heeft hij zijn stempel op de prestaties gedrukt. We hadden hem heel graag langer gehouden, maar begrijpen dat hij deze stap graag wil maken, wij willen hem dan ook alle geluk en succes toewensen op dit mooie avontuur."

Buitenlands avontuur

Vriends gaat nu een avontuur buiten Europa aan. Volgens Australische media is de 33-jarige verdediger akkoord met Adelaide United. De club eindigde het afgelopen seizoen als achtste en verwelkomt Vriends met open armen. Zondagochtend maakte de club de komst van Vriends wereldkundig.