'Minteh op weg naar Premier League club: Newcastle akkoord over transfersom'

'Minteh op weg naar Premier League club: Newcastle akkoord over transfersom'

29 juni om 20:35
Laatste update: 29 juni om 20:40

Yankuba Minteh lijkt zijn carrière voort te zetten bij Brighton & Hove Albion. Volgens David Ornstein van The Athletic hebben Brighton en Newcastle United een akkoord bereikt over een transfersom van ongeveer 33 miljoen pond, omgerekend circa 39 miljoen euro. De negentienjarige Gambiaans-international moet nog persoonlijk tot een akkoord komen met Brighton, maar grote obstakels worden niet verwacht.

Minteh werd afgelopen seizoen door Newcastle verhuurd aan Feyenoord, waar hij indruk maakte. Feyenoord hoopte de rechtsbuiten nog een jaar te kunnen huren, maar Newcastle wilde hem verkopen om aan de Premier League-regels omtrent financieel beleid te voldoen. Newcastle had aanvankelijk een vraagprijs van 45 miljoen euro, maar de uiteindelijke transfersom ligt dus lager.

Naast Brighton waren ook clubs als Everton en Olympique Lyon geïnteresseerd in Minteh. Newcastle had zelfs een ruildeal met Everton in gedachten, waarbij Dominic Calvert-Lewin de omgekeerde weg zou bewandelen. De gesprekken daarover liepen echter stuk.

Minteh zelf wil graag in de Premier League blijven en lijkt nu dus op weg naar Brighton. De gesprekken tussen Minteh en Brighton zullen naar verwachting geen problemen opleveren. De linkspoot zal waarschijnlijk snel gepresenteerd worden door zijn nieuwe club.

Newcastle was gedwongen om Minteh te verkopen vanwege de Premier League’s profitability and sustainability regulations. Indien Newcastle niet vóór de deadline van 30 juni een belangrijke verkoop realiseert, riskeert de club een puntenaftrek voor het volgende seizoen.