Duitsland rekent af met ongelukkig Denemarken en is tweede kwartfinalist op EK

Duitsland rekent af met ongelukkig Denemarken
29 juni om 23:17
Laatste update: 29 juni om 23:19

Denemarken is er zaterdag niet in geslaagd om te stunten tegen gastland Duitsland in de achtste finale van het EK. De Denen kwamen sterk voor de dag, maar enkele beslissende VAR-momenten gooiden roet in het eten: 2-0 voor Duitsland.

Bij de Denen stonden onder meer Christian Eriksen en Rasmus Hojlund in de basis naast de gebruikelijke namen, terwijl bij Duitsland geen verrassingen in de opstelling waren. Kai Havertz mocht weer in de spitsenpositie beginnen en Niclas Fullkrüg begon op de bank. Duitsland wilde met een stormoffensief meteen toeslaan in de openingsfase en dit leek ook te lukken. De treffer van Nico Schlotterbeck werd echter afgekeurd wegens hinder van Duitsland tijdens een hoekschop.

Kasper Schmeichel maakte de ene na de andere redding in de eerste helft, maar na 37 minuten klonk al het fluitsignaal om naar binnen te gaan. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd wegens noodweer en er werd maar liefst twintig minuten niet gespeeld. Denemarken kreeg na de herstart op slag van rust ook een enorme kans, maar Manuel Neuer bood redding.

In de tweede helft leek Denemarken direct op voorsprong te komen, maar de treffer van Joachim Andersen ging óók niet door vanwege een teenlengte buitenspel. Een minuut later kreeg Duitsland een makkelijke strafschop: een voorzet raakte de vingers van Andersen aan en de bal ging op de stip. Havertz schoot feilloos binnen, al zat Schmeichel er nog bijna aan.

Denemarken ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een klein half uur voor tijd werd de wedstrijd beslist. Jamal Musiala werd weggestuurd en schoof beheerst binnen in de verre hoek. De Denen wisselden nog zeer aanvallend, maar onder meer vanwege een sterk optreden van Schlotterbeck en Antonio Rüdiger hield het gastland de nul. Denemarken druipt af en Duitsland mag zich in de kwartfinale melden. Die Mannschaft neemt het op tegen de winnaar van Spanje - Georgië.