Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Deschamps kent twijfels na stroeve groepsfase

Dit is vermoedelijke opstelling van Frankrijk voor het duel met België
1 juli om 08:20

Frankrijk is één van de favorieten voor de eindzege dit EK, maar valt tot dusver behoorlijk tegen. In de achtste finale wacht een onderonsje met buurland België voor Didier Deschamps en zijn mannen. Na de stroeve groepsfase twijfelt Deschamps over zijn opstelling. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

De groepsfase van het EK verliep uiterst moeizaam voor de Fransen. Het openingsduel tegen Oostenrijk werd met minimaal verschil gewonnen, notabene door een eigen doelput van de Oostenrijkers. In het tweede duel bleef Frankrijk steken op een 0-0 gelijkspel tegen Nederland. Ook in de derde wedstrijd kende het team de nodige moeite. Tegen Polen werd de eerste Franse doelpuntenmaker genoteerd, nadat Kylian Mbappé een penalty benutte. Toch lukte het Les Bleus niet om te winnen van de Polen, nadat ook zij een strafschop benutte. 

De vermoedelijke opstelling van Frankrijk

Deschamps zette Antoine Griezmann op de bank tegen Polen, maar de verwachting is dat de aanvaller terug zal keren in de basis tegen België. Dit betekent dat Frankrijk waarschijnlijk weer in een 4-2-3-1 formatie zal spelen, met Griezmann achter de spits. Het is nog onduidelijk wie voor Griezmann zal moeten wijken, maar Adrien Rabiot heeft getraind met de basiself en lijkt daarom de voorkeur te krijgen boven Aurélien Tchouameni.

Ook zou Deschamps overwegen om Mbappé terug naar de linkerflank te verplaatsen, een positie waar hij zowel bij Paris Saint-Germain als bij het nationale team succesvol is geweest. Dit zou betekenen dat een van de andere spitsen, zoals Olivier Giroud, Randal Kolo Muani of Marcus Thuram, in de punt van de aanval speelt. De vorm van Thuram is echter een punt van zorg voor de Fransen en Giroud is met zijn zevenendertig jaar niet meer de jongste. Daarom lijkt Deschamps tegen de Belgen te kiezen voor Mbappé in de punt van de aanval. De flanken zullen waarschijnlijk verzorgd worden door Ousmane Dembele en Bradley Barcola. 

De verdediging lijkt daarentegen stabiel met William Saliba die waarschijnlijk zijn plek behoudt naast Dayot Upamecano in het hart van de defensie. De zijkanten van de defensie zullen weer bekleed worden door Jules Koundé en Theo Hernandez.

De verwachte opstelling van Frankrijk tegen België: Maignan; Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez; Rabiot, Kante; Dembele, Griezmann, Barcola; Mbappé.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
maandag 1 juli 2024
Stadion
Düsseldorf Arena
Aftrap
18:00
Scheidsrechter
Nyberg