Wat is de beste prestatie van Slowakije op een Europees Kampioenschap?

Wat is de beste prestatie van Slowakije op een Europees Kampioenschap?
30 juni om 10:30
Laatste update: 30 juni om 10:34

Slowakije neemt het zondagavond op tegen Engeland in achtste finales van het EK. Het land wordt door sommigen zelfs bestempeld als favoriet voor het duel, omdat Engeland nog weinig indruk maakte op het toernooi. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de beste prestatie is van de Slowaken op een EK.

Het EK in Duitsland is voor Slowakije pas het derde Europese eindtoernooi dat zij spelen. In 2020 kwam het land niet verder dan de groepsfase. In een groep met Spanje, Zweden en Polen eindigde het Slowaakse team als derde achter Zweden en Spanje. Alleen van Polen wisten zij dat toernooi te winnen. Dit EK wist Slowakije door te stoten door als één van de beste nummers drie te eindigen in de groep. Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne hadden alle vier na drie wedstrijden vier punten, waardoor het doelsaldo uitsluitsel moest bieden over welke landen er door naar de achtste finales gingen. 

Wat is de beste prestatie op een EK van Slowakije?

In 2016 deed Slowakije voor het eerst mee aan een EK. Het land eindigde in de groep met Engeland, Wales en Rusland als derde. Met vier punten was Slowakije één van de betere nummers vier, waardoor het een ronde verder mocht. In achste finale bleek Duitsland veel te sterk en werd er met 3-0 verloren. Hierdoor is de beste prestatie nog altijd het behalen van de achtste finale. Als Slowakije zondag wint van Engeland, kan het deze prestatie verbeteren.