Vermoedelijke opstelling Engeland tegen Slowakije in de achtste finales van het EK

Vermoedelijke opstelling Engeland: Southgates keuzes tegen Slowakije onder de loep

30 juni om 10:00
Laatste update: 30 juni om 09:47

Gareth Southgate verwacht Luke Shaw terug in de selectie voor de achtste finale van Engeland tegen Slowakije op het EK. Shaw heeft sinds februari niet meer gespeeld vanwege een hamstringblessure, maar is deze week weer begonnen met trainen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de Manchester United-verdediger start na zijn lange afwezigheid, is zijn terugkeer – zelfs als invaller – een boost. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Engelsen met je door!

Vermoedelijke opstelling Engeland

Southgate lijkt vast te houden aan zijn vertrouwde formatie en zal waarschijnlijk een 4-2-3-1 opstelling hanteren. Jordan Pickford is een zekerheid onder de lat, terwijl de verdediging wordt gevormd door Kyle Walker, John Stones, Marc Guehi, en Kieran Trippier. Trippier heeft weliswaar apart getraind, maar wordt fit genoeg geacht om te starten. Mocht hij toch niet kunnen spelen, dan zou Ezri Konsa de voorkeur krijgen als linksback.

Het middenveld bestaat uit Declan Rice en de jonge Kobbie Mainoo, die indruk maakte in de laatste groepswedstrijd tegen Slovenië. Jude Bellingham zal in een meer aanvallende rol opereren, ondersteund door Bukayo Saka en Anthony Gordon op de flanken. Gordon vervangt mogelijk Phil Foden, die net terug is van de geboorte van zijn derde kind en enkele trainingen heeft gemist. In de spits is aanvoerder Harry Kane een zekerheid.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guehi, Trippier; Mainoo, Rice, Saka, Bellingham, Gordon; Kane.

Engeland - Slowakije begint zondag om 18.00 uur in de AufSchalke Arena in Gelsenkirchen. VoetbalNieuws.nl doet te zijner tijd verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Lees meer over:

Deel via