Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Engeland en Slowakije

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Engeland en Slowakije

30 juni om 17:50

Engeland en Slowakije spelen zondag in de achtste finale van het EK tegen elkaar. De wedstrijd begint om 18.00 uur in Gelsenkirchen en zal de zevende ontmoeting tussen de twee landen worden. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de eerdere ontmoetingen. 

De eerste ontmoeting tussen Engeland en Slowakije werd gespeeld op 12 oktober 2002. Toen speelden de teams hun eerste wedstrijd in Bratislava, een kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap 2004. Engeland won die wedstrijd met 2-1 dankzij doelpunten van David Beckham en Michael Owen, nadat Slowakije aanvankelijk op voorsprong was gekomen. In de returnwedstrijd op 11 juni 2003 in Middlesbrough wist Engeland opnieuw te winnen met 2-1. Dit keer waren Michael Owen en David Beckham trefzeker voor The Three Lions, terwijl Slowakije slechts één keer het net vond.

Engeland en Slowakije tegen elkaar op een EK

Na een vriendschappelijke ontmoeting in 2009 stonden Engeland en Slowakije op het EK van 2016 voor de vierde keer tegenover elkaar. In Saint-Étienne speelden de twee landen hun laatste groepswedstrijd tegen elkaar. Het duel eindigde in een teleurstellend geljikspel voor de Engelsen, waardoor zij achter Wales tweede werden in de groep. Slowakije werd mede door het punt één van de beste nummers drie en mocht voor het eerst door naar de achtste finales. 

In de kwalificatie voor het WK 2018 speelden de teams tweemaal tegen elkaar. De eerste wedstrijd vond plaats op 4 september 2016 in Trnava, waar Engeland een nipte 1-0 overwinning behaalde. De return op 4 september 2017 in Londen eindigde in een 2-1 overwinning voor Engeland.

Met een balans van vijf overwinningen voor Engeland en één gelijkspel, zullen de Engelsen vol vertrouwen de achtste finale ingaan. Slowakije zal echter gemotiveerd zijn om geschiedenis te schrijven en hun eerste overwinning tegen Engeland te behalen. Vanwege het slechte spel van Engeland wordt Slowakije door sommige analisten mogelijk geacht om ten koste van Engeland door te gaan naar de kwartfinales van het EK.